Miniszteri látogatás a Magyar Szabadalmi Hivatalban

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot vezető Dr. Navracsics Tibor miniszter és Dr. Gál András Levente közigazgatási államtitkár 2010. október 5-én látogatást tettek a Magyar Szabadalmi Hivatalban, ahol részt vettek a hivatal vezetői és tanácsadói állománygyűlésén.

A vendégeket köszöntő Dr. Bendzsel Miklós elnök bemutatta az MSZH tevékenységének legfontosabb pilléreit, eddig elért eredményeit, sikereit és felvázolta a legfontosabb jövőbeli cselekvési területeket, kiemelve a hivatal nemzetközi szerepvállalását.

Dr. Navracsics Tibor miniszter beszédében méltatta az MSZH eddigi szakmai teljesítményét és elismeréssel szólt a hivatali dolgozók munkájáról. Támogatásáról biztosította azt a hivatali törekvést, hogy a szellemitulajdon-védelem valamennyi területén erős kompetenciákkal felruházott intézményként működjön a jövőben. A hivatal tervezett névváltozása - a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala - is ezt a kiteljesedő szerepkört tükrözi. A jövő év eseményei közül kiemelte az első féléves magyar uniós elnökséget, ahol számos, figyelemre méltó iparjogvédelmi téma kerül napirendre.

A látogatás során Dr. Navracsics Tibor miniszter ünnepélyes keretek között adta át az új műszaki elnökhelyettesnek, Hajdú Juditnak a kinevezési okmányokat, majd a vendégek megtekintették a hivatal konferenciatermében a „Bláthy Ottó 150, a transzformátor 125” című kiállítást.

A látogatás napján készült fotók megtekinthetők itt »  

2010/10/08